Què fem

Participem en diferents curses de muntanya i d’orientació del Penedès i d’arreu dels Països Catalans.

– Organitzem curses de muntanya:

1) LA CAMIKURSA de la Font del Cuscó.

Es tracta d’una cursa de muntanya de 15 Km que organitzem a Sant Cugat Sesgarrigues a mitjans de juliol. També fem una caminada popular i un cros infantil. És seminocturna i s’acaba amb un bon bany a la piscina municipal. La primera edició va ser l’any 2012. El preu de la cursa/caminada és de 7 euros i cada participant s’endú una samarreta de cotó commemorativa de la Camikursa.

2) LA TRAIL SOLIDÀRIA DEL PENEDÈS «CORREVI«.

És una activitat solidària organitzada per l’associació esportiva Correm per la Terra i la secció de corredors del Centre Excursionista Penedès des de l’any 2016. Es tracta del mateix recorregut que l’antiga cursa del Kursallot (organitzada entre els anys 2013-2015).

3) CURSA D’ORIENTACIÓ CAMPI QUI PUGUI

Cursa d’orientació organitzada dins el marc de les Festes d’Hivern de Vilafranca amb la col·laboració del Casal Popular de Vilafranca:

Des de l’any 2013 organitzem la Lliga de curses de muntanya GRAN PENEDÈS (12 curses) i la Lliga de curses d’orientació GRAN PENEDÈS (9 curses)


Cada dimecres de l’any fem un entrenament conjunt: Les mussolades

– Fem excursions per socis i simpatitzants a diferents muntanyes catalanes:

MONTSERRAT, PEDRAFORCA, TURÓ DE L’HOME, SORTIDA A LA CERDANYA..

– Vam organitzar un entrenament en grup i posterior xerrada amb en Kiku Soler, pioner de les curses de muntanya a Catalunya.

– Promocionem la campanya «SOM CIMS, SOM PAÏSOS CATALANS» a la comarca de l’Alt Penedès, des de de l’any 2016 juntament amb el Casal Popular de Vilafranca.

ANY 2014. Pic de les Tres Partions

Any 2016. El Papiolet.

 

– Des de l’any 2015 hem impulsat l’arribada de la flama del Canigó a Vilafranca del Penedès i altres pobles de la comarca per la revetlla de Sant Joan.

– El passat novembre de l’any 2015 vam fer una ruta per les defenses republicanes de les muntanyes d’Ordal de l’any 1939.

El 22 i 23 de gener de l’any 1939 la resistència republicana, seguint les línies defensives dissenyades pel general Vicente Rojo, van construir diverses fortificacions des del Pago fins al coll d’Ordal davant l’avançament de les tropes franquistes.

El debilitat exèrcit republicà va aconseguir resistir durant dos dies i aquest fet va permetre a molts republicans la fugida de Barcelona cap a l’exili.

El dissabte 14 de novembre de 2015 vam organitzar una caminada per la serra d’Ordal per conèixer més detalls d’aquest fet poc conegut de la història del nostre país i la nostra comarca, de la mà de l’historiador local, i autèntic expert en el tema, el Sr. Josep Mata, que realitza aquesta recerca de forma totalment altruista. Amb explicacions «in situ» vam recórrer les fosses on han trobat restes de soldats republicans, nius de metralladores, trinxeres i refugis de les muntanyes d’Ordal.

TRACK DE LA RUTA


– També hem donat a conèixer la nostra associació a través de la música combativa.